CERAMICS BY EDITA

Edita Menkadžieva

null

CERAMICS by EDITA

Autorica Edita Menkadžieva izradom umjetničke keramike i keramičkih suvenira bavi se preko dvadeset godina. Diplomu o završenom tečaju izrade keramike po dvodstvom Vendi Borović stekla je 1998. godine, otkada sudjeluje na brojnim izložbama.

Grupna izložba umjetničke keramike u prostorijama Muzeja grada Splita, s članicama HDLU (Hrvatsko društvo likovnih umjetnika) “Terakota“ sudjelovala je na izložbi u Aliance de Francaise u Splitu, gradskoj knjižnici Marka Marulića i brojnim drugima.

Autorica je izlagala na Špancirfestu, a s kolegicama iz HDLU “Terakota“ godinama je izlagala na Sajmu cvijeća u podrumima Dioklecijanove palače u Splitu.

Autorica je voditeljica “Male škole keramike“ za djecu osnovnoškolskog uzrasta koja djeluje preko osam godina. Mali kreativci upoznaju se s osnovinm svojstvima gline kao materijala i njenih mogućnosti, tehnikama oblikovanja i oslikavanja.

U svom asortimanu osim suvenira inspiriranih mediteranskim motivima kao što su figure, šalice, krigle, lampe za aromatična ulja, magneti ima i brojne druge ukrasne i uporabne rukotvorine.

Među brojnim radovima tu su keramički satovi, keramičke lampe, boce za maslinovo ulje, personalizirane keramičke slike.

Svi keramički predmeti prozašli iz radionice Ceramics by Edita ručno su modelirani i oslikani, a svaki predmet jedinstven je i unikatan.

Šalica Sal2

Product has been added to cart

View Cart